Ontdek Walcheren

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland met een gezellig winkelcentrum, terrasjes, prachtige monumentale panden en oude straatjes, o.a. uit de tijd van de VOC. Genoeg te zien, te doen en te beleven: de Abdij, het Zeeuws Museum, de Lange Jan, rondvaart door de stad, Mini Mundi, kinderboerderij de Klepperhoeve, speeltuin Meiveld, kaasboerderij Schellach, zwemmen in het Vrijburgbad…

Veere

Een prachtig oud stadje gelegen aan het Veerse Meer, met zijn oude straatjes, de jachthaven, gezellige terrasjes en winkeltjes. Iedere dinsdag in het zomerseizoen kunt u de historische markt bezoeken. Zeker een bezoekje waard!

Domburg

Domburg is de oudste badplaats van Walcheren en de op twee na oudste badplaats van het land. Hier vindt u een bruisend centrum vol met winkeltjes, terrasjes, restaurantjes waar u heerlijk kunt vertoeven. Maar natuurlijk kun je hier ook heerlijk genieten van het strand en de zee of een prachtige wandeling maken door het bosgebied de Manteling. Sportievelingen kunnen (golf)surfen en golfen. U kunt ook het zwemparadijs ‘De Parel’ bezoeken met zijn kuurcentrum, bowling en squashbanen.

Westkapelle

Westkapelle is een oud dijkwerkersdorp, waar u heerlijk kunt uitwaaien op de oude zeedijk en een bezoekje kunt brengen aan de vuurtoren en het Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis.

Zoutelande

Een gezellig dorpje aan de kust met verschillende winkeltjes en terrasjes. Heerlijk genieten aan de Zeeuwse Rivièra, zoals Zoutelande ook wel wordt genoemd. Het Bunkermuseum is zeker ook een bezoekje waard.

Oostkapelle

In de omgeving van Oostkapelle vindt u bos, zee en strand. Je kunt er echter ook midgetgolfen, op pad met truusje trapverhuur of een bezoekje brengen aan Kasteel Westhove en Terra Maris. Deze laatste verzorgt allerlei leuke, actieve (kinder)activiteiten, zoals het Middeleeuws Festijn, rondleidingen door de Manteling, strandjutten enzovoort…

Vlissingen

Vlissingen is van oudsher een havenstad waar u heerlijk kunt wandelen over de prachtige boulevard met daarop de zeeheld Michiel de Ruijter. Een bezoekje aan de het muZEEum met zijn maritieme geschiedenis, de kazematten, Panorama Walcheren of reptielen zoo Iguana mogen zeker niet ontbreken. Ook leuk: een vaartochtje met de fietsvoetveer naar Breskens of een bezoekje aan de bioscoop (Cine City).

Vrouwenpolder

Vrouwenpolder met zijn unieke ligging, aan de ene kant het Veerse Meer en aan de andere kant de Oosterschelde. In de verte zie je de Oosterscheldekering, waar van alles te zien en te beleven is op Deltapark Neeltje Jans. Je vindt hier ook de breedste stranden van Zeeland en het prachtige natuurpark ‘Oranjezon’.

Grijpskerke

Speelboerderij ‘Hof Pop’ (Poppendamme), een leuk uitje voor heel het gezin met jonge kinderen. Wanneer u hier toch naartoe gaat, kunt u ook een bezoekje brengen aan de Imkerij die ernaast ligt.

Serooskerke

Lekker zwemmen in het openluchtzwembad de ‘Goudvijver’, heerlijk spelen en eten bij de Jonge Johannes of duik in de geschiedenis in het Oude Brandspuithuis.